Sport

Sport u Omišlju ima bogatu tradiciju. Sokolski pokret s početka XX. stoljeća imao je svoje poklonike i u Omišlju. Od tada pa do današnjih dana društveni život Omišlja obuhvaća i različite oblike organiziranog bavljenja sportom. Omišljani su posebno ponosni na dugu nogometnu tradiciju te na brojne vrhunske sportaše koje je Omišalj iznjedrio, čak i olimpijce, u raznim disciplinama.

Danas se sportom organizirano bavi više od petsto sportaša, stanovnika općine Omišalj.

Osnovni cilj općinskog programa zadovoljenja javnih potreba u sportu je osigurati materijalne, prostorne i kadrovske uvjete u kojima će se što više stanovnika, napose mladih, baviti sportom i time pridonositi osobnom zdravlju, ali i podizanju ukupne kulture i kvalitete življenja u općini.

Više nego u bilo kojem području društvenog života, udruge građana imaju posebno važnu ulogu kao nosioci sportskih programa i aktivnosti u općini, ali i u društvu općenito.

Sportske udruge koje djeluju u općini Omišalj:


1. Nogometni klub OŠK
2. Rukometni klub Omišalj - Omišalj
3. Veslački klub Glagoljaš – Omišalj
4. Boćarski klub Trstena – Njivice
5. Gimnastički klub Omišalj – Njivice

6. Udruga Lovačko društvo "Šljuka 1924"
7. ŠRD Zubatac – Omišalj
8. Malonogometni klub Njivice - Njivice
9. Ronilački klub Njivice - Njivice
10. Šahovski klub Kijac – Njivice

11.Karate klub Krk Croatia
12. Planinarsko društvo Obzova – Krk
13. Auto – audio klub – Omišalj
14. Konjički klub "Njivice"
15. KSRM "BIG OM" - Omišalj
16. VK "Palada" - Njivice

 

1. Nogometni klub OŠK

Klub je osnovan 2005. godine s ciljem promicanja, razvoja i unapređenja nogometa, osobito među djecom i mladeži na području općine Omišalj, ali i šire. U planu je ovoga Kluba, između ostalog, omasovljenje, promidžba i razvoj nogometa, promicanje i unapređenje zdravlja i kvalitete življenja. U 2015. planirakju školovanje i usavršavanje vlastitog stručno-pedagoškog kadra, organizaciju nogometnih turnira, te sudjelovanje u raznim humanitarnim i drugima akcijama.

 

Klub broji 122 člana, od toga je 49 mlađih od 18.

Predsjednik Udruge je Nikola Turčić.

2. Rukometni klub Omišalj - Omišalj

Klub će se u sezoni 2014./2015. natjecati u 1. HRL (kadetkinje 98. godište) i 3. HRL - zapad, te u Županijskoj ligi: dječaci 2002. godište, dječaci 2004. godište, djevojčice 2000., 2002., 2004. i 2005. godište. Uz ova redovna natjecanja, Klub će sudjelovati i na turnirima u Hrvatskoj (Rab, Velika Gorica, Pazin, Staro Petrovo Selo) i inozemstvu (Ilirska Bistrica, Kočevje), te jednom međunarodnom turniru i to u kolovozu 2015.

 

Klub broji 91 člana od koji je njih 75 mlađih od 18.

Predsjednik Udruge je Miša Vrcelj.

3. Veslački klub Glagoljaš – Omišalj

U 2015. godini Klub planira pripremu ekipa veslača za natjecanja u više disciplina i kategorijama od kadeta do seniora. Organizirat će veslačko natjecanje za Prvenstvo PGŽ, regate nižeg ranga prema obezi HVS, regate za najmlađe veslače u Omišaljskom zaljevu i veslačka natjecanja za kadete i juniore. Program za 2015. čine i nastupi početnika iz škole veslanja na školskim, županijskim i državnim natjecanjima, te nastup veslača i veslačica u svim kategorijama na državnim i međunarodnim natjecanjima. Nastavljaju sa školom veslanja kroz godinu za cijeli otok, kao i s promidžbom ovog sporta u školama na otoku.

 

Klub broji 35 članova i članica, od kojih je 22 mlađe od 18 godina.

Predsjednik Udruge je mr.sc. Dean Girotto.

4. Boćarski klub Trstena – Njivice

Boćarski klub čine boćarska i teniska sekcija. U 2015. godini Klub planira sudjelovati u III Hrvatskoj boćarskoj ligi, u Boćarskoj zimskoj ligi PGŽ, na pojedinačnim otočkim, županijskim i državnim prvenstvima, sudjelovanje u Kupu RH, te na trunirima u Italiji, Sloveniji, Zagrebu, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Također planiraju organizirati turnir povodom blagdana Male Gospoje i malu školu boćanja.

 

Klub broji 42 člana od kojih je troje mlađe od 18 godina.

Predsjednik Udruge je Ivica Jakominić.

5. Gimnastički klub Omišalj – Njivice

Klub je s radom započeo 1994. godine. Članovi su uglavnom djeca nižih razreda osnovne škole i predškolci, većinom djevojčice. Cilj programa je omogućiti zainteresiranoj djeci bavljenje sportskom gimnastikom i to bez obzira na osobne predispozicije jer u prvi plan nije stavljen natjecateljski uspjeh. I u ovoj godini nastavlja se rad s djecom koja su na treningu raspoređena u manje grupe s voditeljem i asistentom na čelu.

 

Klub broji 58 članova od kojih su svi mlađi od 18 godina.

Tajnik Udruge je Predrag Mihaljević

6. Udruga Lovačko društvo "Šljuka 1924"

U planu Društva u 2015. godini je izvršiti košenje zapuštenih livada i pašnjaka od šikare, čišćenje i popravak općinskih putova i lovačkih staza, održavanje Eko akcije povodom Dana planete Zemlje, te čišćenje lokvi i pojilišta. Eko akcijom se žele, kroz neko vrijeme, ukloniti sve divlje deponije iz lovišta.

 

Društvo broji 44 člana.

Predsjednik Društva je Nikola Dujmović.

7. ŠRD Zubatac – Omišalj

Osnovni ciljevi Društva su ribarstvo, ekologija, turizam i očuvanje tradicije.

U 2015. godini planiraju aktivnosti kroz cijelu godinu, pa će tako između ostalog, organizirati lignjadu, predavanje o morskom ribarstvu i ekologiji u industrijskom okruženju, natjecanje u ribolovu parangalima, eko akcije čišćenja podmorja Omišlja i Njivica, natjecanje u ribolovu s ostima, parangalijadu i sl. 

Klub ima 168 članova, od toga 20 mlađih od 18 godina.


Predsjednica Društva je Gordana Naranđa.

8. Malonogometni klub Njivice

Prema programu za 2015. godinu Udruga će sudjelovati u otočnoj malonogometnoj ligi, na turnirima u Puntu, Krku, Omišlju i Malinskoj. Kao svoju trajnu zadaću imaju uključivanje što većeg broja mladih u rad Udruge.

 

 

Udruga ima 28 članova, od kojih je dvoje mlađe od 18 godina.

Predsjednik Udruge je Milan Ećimović.

9. Ronilački klub Njivice

Kao i prijašnjih godina Klub planira organizirati ekološke akcije čišćenja mora i podmorja kojim bi se obuhvatila oba mjesta općine Omišalj. Školovanjem instruktora Klub će održavati tečajeve, a s nabavkom dodatne opreme planiraju sudjelovati u svim vrstama radova vezanim za podmorje (čišćenje, postavljanje plažnih ograda, suradnja s arheolozima, fotografiranja, snimanja).

 

Klub broji 22 člana, 2 mlađa od 18 godina.

Predsjednik Udruge je Denis Rukavina.

10. Šah klub Kijac

Klub aktivno djeluje trinaest godina, a okuplja djecu i mlade s ciljem masovnijeg bavljenja šahom i njegovom popularizacijom. Mladi šahisti godišnje sudjeluju u radu međunarodnih ljetnih škola šaha i kontinuirano se ostvaruju nastupi na kadetskim i juniorskim prvenstvima RH. Klub u 2015. planira nastaviti rad s djecom i mladima, sudjelovati na otočkom, županijskom i državnom prvenstvu, organizirati turnire povodom Dana Općine, blagdana i sl.

 

Klub broji 61 člana od kojih je 31 mlađe od 18.

Predsjednik Udruge je Tihomir Dragičević.

11. Karate klub Krk Croatia

U planu je Kluba u 2015. godini sudjelovanje na zimskom i ljetnjem seminaru KS PGŽ, sudjelovanje u Liga sistem natjecanju, organiziranje 7. Krk Cup-a, te organiziranje treninga za uzrast od 3 do 6 godina i od 7 do 12 godina, te mlađu i stariju grupu i sportsku karate škole.

 

Udruga ima 130 članova.

Predsjednik Kluba je Samuel Roksandić.

12. Planinarsko društvo Obzova – Krk

Klub njeguje, razvija i promiče planinarstvo, zaštitu prirode i ispravan odnos prema prirodi. Od osnutka, travnja 2009. godine, pa do danas organizirali su više od 130 izleta u Hrvatskoj i inozemstvu. a kao svoj trajni zadatak imaju označavanje i održavanje oko 200 km turistički i planinarski obilježenih šetnica i biciklističkih staza na otoku Krku.

 

Društvo ima 100 članova i članica, njih 6 je mlađe od 18 godina.

Predsjednik Udruge je Dragan Nišler.

13. Auto – audio klub "Omišalj"

Temeljni cilj Kluba je okupljanje mladih zainteresiranih za djelatnosti Kluba, a koje su moralni, sportski i prometni odgoj članova, upoznavanje, razvijanje i usavršavanje auto akustike, popularizacija auto akustike i tehničkih dostignuća putem akcija i tečajeva itd. U 2015. godini planirano je organiziranje dB DRAG & STYLE EVENTA kao i sudjelovanje na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Klub ima 33 člana.

Predsjednik udruge je Dejan Jolić.

14. Konjički klub "Njivice"

Klub je nastao radi promicanja rekreativnog jahanja i ljubavi prema konjima, a cilj je stvoriti kvalitetne uvjete kako bi se ovim vidom rekreacije bavio što veći broj djece i odraslih.

U 2015. Udruga planira organiziranje rekreativnog terenskog jahanja i škole jahanja.

 

Udruga broji 20 članova od kojih je 9 mlađih od 18 godina.

Predsjednik udruge je Damir Kolić.

15. Klub za sportski ribolov na moru "BIG OM"

U 2015. godini Klub planira organizirati aktivnosti koje približavaju stanovništvo moru i životu uz more s naglaskom na organizaciju i posebno obilježavanje jubilarnog, 10. natjecanja u big game ribolovu BIG OM. Također planira popularizirati sportski ribolov kroz Školu udičarenja za djecu, te organizirati akcije čišćenja podmorja i priobalja kojima se nastavlja briga o okolišu, ali se i nastoji senzibilizirati javnost o zelenom načinu razmišljanja.

 

Udruga broji 27 članova.

Predsjednik udruge je Tomo Sparožić.

16. Vaterpolo klub "Palada"

Klub je počeo s radom 2011. godine i od tada je kroz Klub prošlo sedamdesetak djece. U programu 2015. godine je animiranje djece kako bi se bavili sportom, edukacija trenera, sudjelovanje u Županijskoj ligi, županijskom ljetnom kampu, Međunarodnom turniru Nade Istre, te organiziranje turnira za Malu Gospoju.

 

Klub ima 98 članova, 64 je mlađe od 18 godina.

Predsjednik udruge je Nikola Dapčić.

Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama u Upravnom odjelu u Općini Omišalj:
- ponedjeljak, srijeda, petak od 8.30 do 11.30 sati
- utorak i četvrtak od 12.30 do 15.00 sati.
design&development: 2013 novevibracije