Aktiviraj

Projekt "Strukturirani otoci"

Projekt „Strukturirani otoci“ provela je Udruga Delta u suradnji s partnerima NUM Fabrika ideja, Svjetski savez mladih Hrvatske, Klub spasilaca na vodama Karlovac i Mreža mladih Hrvatske u razdoblju od 01. lipnja  – 31. prosinca 2016. godine.
 
Općina Omišalj bila 
 
Projekt se proveo u okviru Ključne aktivnosti 3 – Podrška reformi politika,  aktivnost Sastanci mladih i donositelja odluka u području mladih (Strukturirani dijalog) ERASMUS+ programa. Financijsku podršku za provedbu projekta pružili su Agencija za mobilnost i programe EU i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
 
 Opći cilj ovog projekta bio je osvijestiti važnost sudjelovanja mladih i donositelja odluka u procesu strukturiranog dijaloga te time:
 
  • povećati broj mladih i donositelja odluka uključenih u proces strukturiranog dijaloga na lokalnoj i nacionalnoj razini;
  • potaknuti mlade i donositelje odluka na međusobnu komunikaciju i suradnju kroz proces strukturiranog dijaloga;
  • potaknuti mlade i donositelje odluka s otočnih područja na umrežavanje s drugim otocima u Hrvatskoj;
  • smanjiti nepovjerenje mladih prema političkom sustavu i institucijama vlasti odnosno nepovjerenje političkih institucija i društva prema mladima.
 Projekt „Strukturirani otoci proveo se u tri glavne faze s odgovarajućim setom aktivnosti.
  • Istraživanje o komunikaciji između mladih i donositelja odluka s otočnih područja kojim se nastojalo utvrditi razinu komunikacije između aktera i prostor za njezino unaprjeđenje.
  • Konferencija „Strukturirani otoci“ održala se u Veloj Luci na otoku Korčuli od 30. rujna do 01. listopada 2016. godine i bila je namijenjena otočanima koji predstavljaju mlade kroz sudjelovanje u Savjetu mladih, udrugama mladih i za mlade i u Vijećima učenika te donositeljima odluka. Sudionicima se predstavilo rezultate istraživanja te ih se upoznalo s ciklusima strukturiranog dijaloga i metodama rada koje su potrebne za aktivno sudjelovanje u tom procesu. Interaktivan način rada na konferenciji imao je za cilj omogućiti umrežavanje među sudionicima, predlaganje zajedničkih aktivnosti te osposobljavanje za otočne ambasadore strukturiranog dijaloga.
  • Sastanci s mladim otočanima nakon konferencije. Održala su se 4 sastanka na različitim otocima na kojima su otočni ambasadori strukturiranog dijaloga predstavili navedeni proces mladima u lokalnim sredinama te ih upoznali s procesom i prijedlozima aktivnosti razrađenih na konferenciji.
 Uz navedene aktivnosti izradili su se i materijali za širenje rezultata:
 
-          priručnik u obliku stripa na temu „Mogućnosti primjene strukturiranog dijaloga na lokalnoj, otočnoj razini“;
 
-          kratki dokumentarni film na temu umrežavanja mladih i donositelja odluka na otocima.
 
 

 

grb

Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama u Upravnom odjelu u Općini Omišalj: - ponedjeljak, srijeda, petak od 8.30 do 11.30 sati - utorak i četvrtak od 12.30 do 15.00 sati.


Cookie Policy

design&development: 2013 novevibracije