Kreativna radionica s Helenom Tahir

  • Lokacija: Omišalj, Hrvatsko
  • Početak: 17:00
  • Organizator: RAVNIKAR GALLERY SPACE iz Ljubljane i Kreativni kolektiv Kombinat iz Rijeke
U suradnji RAVNIKAR GALLERY SPACE iz Ljubljane i Kreativnog kolektiva Kombinat iz Rijeke od 5. do 7. rujna u Omišlju i Rijeci organizira se nekoliko događanja koji povezuju perspektivnu umjetničku scenu obaju gradova kao i mogućnost participacije u kreativnim procesima za mlade.
 
Radionica crtačke tehnike frottage održat će se u četvrtak, 5. rujna, od 17–19 sati u prostoru Hrvatsko (Gornja Vraca 13) u Omišlju i vodit će je slovenska umjetnica Helena Tahir.
 
Frottage tehnikom dobivaju se otisci risanjem mekom olovkom po komadu papira ili platna položenim preko reljefne površine. U ovoj radionici koristit će se meke grafitne olovke i tanki papiri, a polaznici se pozivaju da i sami donesu ravne predmete različitih tekstura pomoću kojih bi mogli napraviti otisak (drvo, kamen, kovanice, tkanine, čipke, korice starih knjiga…).
 
Radionica ima ograničen broj polaznika, stoga sve zainteresirane između 15 i 30 godina, pozivamo da rezerviraju svoje mjesto putem maila na: kombinat@kombinat.hr 
Prijave su otvorene do 04. rujna 2019.
 
Helena Tahir trenutno sudjeluje u SKALINADA ARTIST—IN—RESIDENCE programu u Omišlju kojeg organizira RAVNIKAR GALLERY SPACE iz Ljubljane. Helena svoj vlastiti umjetnički stil gradi i oblikuje kroz medije slikarstva, crtanja, fotografije i grafike. Za potonju je primila ovogodišnju nagradu Majskog salona (ZDSLU) kao najbolja mlada grafička umjetnica. Magistrirala je na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn u Ljubljani, uz sudjelovanje na studentskim razmjenama na Fakultetu za likovnu umjetnost u Portu te na Hochschule für Grafik und Buchkuns u Leipzigu. Sudjelovala je na nekoliko samostalnih i grupnih izložbi u Sloveniji i inozemstvu. Živi i radi u Ljubljani.
 
grb

Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama u Upravnom odjelu u Općini Omišalj: - ponedjeljak, srijeda, petak od 8.30 do 11.30 sati - utorak i četvrtak od 12.30 do 15.00 sati.


Cookie Policy

design&development: 2013 novevibracije