Aktiviraj pristupačnost

Obavijest o provođenju kontrole mikročipiranja pasa i kontrole broja pasa i mačaka na području općine Omišalj

                          

         REPUBLIKA HRVATSKA

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

       O P Ć I N A  O M I Š A LJ

              UPRAVNI ODJEL 

 

 

OBAVIJEST O PROVOĐENJU KONTROLE MIKROČIPIRANJA PASA NA PODRUČJU OPĆINE OMIŠALJ I KONTROLE BROJA PASA I MAČAKA U STAMBENIM ZGRADAMA I OBITELJSKIM KUĆAMA

 

 

Odsjek za komunalno gospodarstvo i prostorno uređenje, putem komunalnih redara, započinje s provedbom kontrole mikročipiranja pasa kako bi svi psi na području Općine Omišalj bili označeni mikročipom, a temeljem zakonskih obveza propisanih Zakonom o zaštiti životinja (“Narodne novine” 102/17). 

 

Slijedom navedenog, pozivaju se vlasnici/posjednici pasa da se osobno jave u Općinu Omišalj, Prikešte 13, radnim danom od  9:00 do 11:00 i od 13:00 do 15:00 sati, soba 13.

 

Provedba kontrole mikročipiranja pasa provodit će se:

- za naselje Omišalj od dana 11. ožujka zaključno do 22. ožujka 2019.

- za naselja Kijac i Njivice od dana 25. ožujka zaključno do 5. travnja 2019.

Potrebno je donijeti knjižicu/upisnik pasa/putovnicu pasa.

 

Protekom naznačenog roka komunalni redari vršit će nadzor nad provedbom mikročipiranih pasa od “vrata do vrata” te će se vlasnici koji se nisu odazvali ovom pozivu novčano kažnjavati ukoliko se prilikom nadzora utvrdi da vlasnik/posjednik nije izvršio zakonsku obvezu te psa označio mikročipom.

 

Posjednici kućnih ljubimaca u stambenim zgradama dužni su prijaviti broj i spol pasa i mačaka o kojima skrbe predstavniku stanara, a predstavnik stanara u stambenoj zgradi dužan je jednom godišnje ili na zahtjev komunalnog redara sakupiti i javiti broj i spol pasa za svaku stambenu jedinicu komunalnom redarstvu.

 

Posjednici kućnih ljubimaca u obiteljskim kućama dužni su prijaviti broj i spol pasa i mačaka o kojim skrbe komunalnom redarstvu.

Ukoliko stanari ili sugrađani smatraju da nije izvršena obveza prijave broja i spola pasa i mačaka dužni su svoju sumnju prijaviti.

 

MIKROČIPIRANJE PASA MOŽE SE OBAVITI U VETERINARSKIM AMBULANTAMA, CIJENA IZNOSI 90,00 KN.

 

UJEDNO SE POZIVAJU STANOVNICI DA SE ODAZOVU AKCIJAMA BESPLATNE STERILIZACIJE/KASTRACIJE MAČAKA KOJE SE PROVODE U SURADNJI S VETERINARSKOM STANICOM CRIKVENICA TE UDRUGOM ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA “FELIX”.

 

 

Dodatne informacije na brojeve telefona: 661-970 i 661-979 radnim danom od 8:00 do 16:00 sati.

 

OPĆINA OMIŠALJ

UPRAVNI ODJEL

 

 

grb

Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama u Upravnom odjelu u Općini Omišalj: - ponedjeljak, srijeda, petak od 8.30 do 11.30 sati - utorak i četvrtak od 12.30 do 15.00 sati.


Cookie Policy

design&development: 2013 novevibracije