Aktiviraj pristupačnost

WiFi4EU

Općina Omišalj je još u prvom krugu natječaja za bespovratna sredstva iz programa WiFi4EU Europske komisije osigurala sredstva za nabavu i ugradnju opreme potrebne za bežične pristupne točke. Riječ je o projektu u cijelosti financiranom sredstvima Europske unije, a njegova ukupna vrijednost iznosi 15.000 eura.
 
Navedenim sredstvima Općina je obvezna osigurati visokokvalitetan pristup Internetu, a vlastitim sredstvima održavati postavljene pristupne točke.
 
Potpisivanjem ugovora u svibnju 2020. za održavanje opreme te za usluge interneta, građanima je sada dostupno 11 točaka (8 vanjskih i tri unutarnje) za besplatni bežični pristup internetu. Radi se o najfrekvetnijim javnim površinama ili društvenim prostorima, pa je tako u Omišlju internetu moguće pristupiti kod zgrade Općine Omišalj, ureda Turističke zajednice, na placi i na plaži Pesja te u i oko zgrade društvenog doma, dok je u Njivicama pristup internetu moguć na Ribarskoj obali (3 točke), na placi, kod zgrade pošte te u i oko zgrade društvenog centra.
 

Ukupna površina područja pokrivenosti signalom besplatnog bežičnog pristupa internetu općine Omišalj sada je oko 85.000 m², a ukupna brzina pristupa je 110 Mbps. 

grb

Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama u Upravnom odjelu u Općini Omišalj: - ponedjeljak, srijeda, petak od 8.30 do 11.30 sati - utorak i četvrtak od 12.30 do 15.00 sati.


Cookie Policy

design&development: 2013 novevibracije