Poziv na sudjelovanje u akciji čišćenja-OTKAZANO!

Akcija je zbog najave lošeg vremena otkazana!

 

Ovog trenutka više od 100 milijuna tona plastike pluta svjetskim morima, što na razne načine uzrokuje smrt više od 100 000 životinja godišnje. U siječnju je zbog gutanja plastike uginulo 29 kitova na obalama Europe, dok se najčešće dupini, tuljani i želve zapetljaju u plastične vrećice i završe kao hrana grabežljivaca, uguše se ili uginu od gladi. 

Opasnost prijeti i ljudima. Osim po zdravlje negativnih posljedica zbog konzumiranja zagađene ribe, posljedice su negativne i po turizam i rekreaciju, a to se prenosi naravno i na prihode od tih djelatnosti, te se nepovoljan utjecaj širi na gospodarstvo diljem svijeta.
NOVASOL Coastal Care dio je „Međunarodnog čišćenja obale“ – najvećeg svjetskog volonterskog pokušaja da se očiste mora i oceani. Akcija „Očistimo obale sa Novasolom“ organizirana je u sklopu međunarodnog čišćenja obala (International Coastal Cleanup) Ocean Conservancy instituta.
Sveukupno će Novasol organizirati 30 akcija čišćenja u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Hrvatskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Švedskoj i Danskoj.
Na otoku Krku čistit će se uvala Voz, 17. rujna 2016. godine s početkom u 10 sati. 
grb

Uredovno radno vrijeme za rad sa strankama u Upravnom odjelu u Općini Omišalj: - ponedjeljak, srijeda, petak od 8.30 do 11.30 sati - utorak i četvrtak od 12.30 do 15.00 sati.


Cookie Policy

design&development: 2013 novevibracije