Izložbe 2024.

prikaz loga galerije

Program:

17.5. - 4.6.2024.
Galerije Lapidarij i Loža Neustrašive žene

9.6. - 2.7.2024.
Galerija Lapidarij Damir Facan-Grdiša
Damir Facan-Grdiša rođen je 1965. godine u Zagrebu. Umjetničko obrazovanje započinje na Školi za primijenjenu umjetnost, odjel zidnih slikarskih tehnika, da bi 1990. godine diplomirao na Odsjeku za slikarstvo Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Ive Friščića. Nakon studija radi kao nastavnik likovnih stručnih predmeta na Obrtničkoj školi u Zagrebu do 1998. godine. Nakon toga djeluje kao samostalni umjetnik, izlaže te objavljuje ilustracije za više izdavačkih kuća. Član je HDLU-a, ULUPUH-a, a od 2002. godine i HZSU-a. Uz slikarstvo kao primarni medij umjetničkog izražavanja, Damir Facan-Grdiša od 1986. godine radi i kao vanjski suradnik Restauratorskog zavoda Hrvatske, a od 2000. godine kao samostalni licencirani restaurator za zidno slikarstvo.
Nagrade:
2022. Velika nagrada 9. hrvatskog triennala akvarela, Karlovac, Slavonski Brod
2021. Nagradu grada Umaga za najbolji rad na izložbi HDLU-a Istre “Corpus Humanum”
2018. Nagrada 8. zagorskog likovnog salona, Krapina

Galerija Loža Marina Ćorić
Marina Ćorić rođena je 1987. godine u Zadru, gdje je završila svoje osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje. 2012. godine upisala je Akademiju likovnih umjetnosti Široki Brijeg pri Sveučilištu u Mostaru, te je 2017. diplomirala kao magistra slikarstva i profesorica likovne kulture.
U svojem stvaralaštvu nije ograničena na jedan medij, pa se podjednako bavi slikarstvom, fotografijom, ilustracijom, a recentnih godina povremeno i videom. Što se motiva tiče, najveću važnost pridaje portretu tj. autoportretu kao „intimnom dnevniku“ koji pruža najveću slobodu izražavanja, eksperimentiranja, glume, ali i iskrene interakcije sa samom sobom i publikom.
Svoje radove je izlagala je na nizu grupnih i samostalnih izložbi, prvenstveno u regiji, ali i u inozemstvu. Osim kroz izložbe, umjetnički djeluje i kroz sudjelovanje u međunarodnim projektima, likovnim radionicama i likovnim kolonijama. Za svoje radove je i nagrađivana u regiji, te su neki od njih i objavljeni u časopisima i knjigama.

7.7.-30.7.2024.
Galerija Lapidarij Ivana Barišić Tomšić
Ivana Barišić Tomšić rođena je 1981. u Bjelovaru. Upisala je srednju školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu 1996. godine. Maturirala na slikarskom odjelu 2000. godine te iste godine upisala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je u klasi profesora Zlatka Kesera 2005. godine. Iste godine zapošljava se u Osnovnoj školi Čazma kao učiteljica likovne kulture. Sudjelovala je u više od 40 skupnih i 10 samostalnih izložbi. Članica HDLU-a.
Ivanin opus je jedinstven jer je jedna od rijetkih suvremenih umjetnica koja u svom radu obrađuje motiv djece i to kroz klasično punokrvno slikarstvo i medij crteža.

7.7.-21.7.
Galerija Loža Nevena Živić
Nevena Živić magistrica je primijenjene umjetnosti. Rođena 1990. godine u Somboru. Završila Školu za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku, 2009. Nakon godinu dana rada u Hrvatskom restauratorskom zavodu u Osijeku, upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Diplomirala 2016. godine, pod mentorstvom profesora Antona Vrlića i Berislava Valušeka. Iste godine je položila Dopunsko psihološko-pedagoške predmete na Filozofskom fakultetu u Rijeci. 2018. godine stažirala u Gradskom lutkarskom kazalištu u Rijeci. U međuvremenu radila na važnim projektima kao restaurator (Kneževa palača – Zadar, Revitalizacija kompleksa Benčić – Rijeka, obnova zgrade Željezničkog kolodvora u Rijeci, revitalizacija Ville Angioline u Opatiji,itd.). Članica je Hdlu-a Rijeka od 2020. te članica udruge Kreativna industrija Europe. Održava likovne radionice u udruzi Likovni Centar u Rijeci te je pokretačica projekta Waking up/Buđenje u Batini (Baranja).

2.8. – 27.8.2024.
Galerija Loža Iva Starac
Iva Starac rođena je 1993. godine u Rijeci, diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2022. godine). Djelovala je unutar Zimske likovne kolonije u Karlovcu (2023. godine), aktivno sudjeluje na likovnim natječajima od kojih : Oleum Olivarum (2023.) - osvojeno prvo mjesto, Ex Tempore (2022.): Trsat (osvojeno prvo mjesto u kategoriji profesionalnih umjetnika), Mandrać (osvojeno prvo mjesto) i Grožnjan Grisignana (osvojeno treće mjesto).
Sudjeluje na godišnjim izložbama humanitarnog karaktera udruge Rikula.
Izlaže na grupnim izložbama ‘Neizvjesna izložba - koja to više nije’ u galeriji Kortil (2020.), ‘Međunarodnoj izložbi minijatura 21’ (Zaprešić, Vršilica 2018.) I ‘Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda’ (Veliki Tabor, 2019.). Izradila je likovnu interpretaciju Frankopana za postav izložbe ‘Navik on živi ki zgine pošteno / Frankopani 118 – 1671' Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.
Iva je divna mlada umjetnica čiji je rad dosta primijećen, no zasada nije imala priliku samostalno izlagati. Mislim da bi bilo odlično kada bismo joj pripremili prvu samostalnu izložbu (uvijek medijski bude dobro popraćeno kad je prva izložba u pitanju), a Iva bi do izložbe napravila posve novi ciklus kojim bi se predstavila publici.
U svom radu se prvenstveno fokusira na pejzaž slikan u tehnici akvarel na papiru i akril na platnu. Radovi nastaju intuitivnim procesom s fokusom na apstrahirane pejzaže koji služe kao prozor u zarobljeni trenutak. Nadahnuta prirodom ne drži se striktno slikanja po promatranju već se fokusira na istraživanje prostora podsvijesti i pejzaža duha slikajući direktno iz imaginacije. Ovaj način stvaranja omogućava promatraču slobodnu interpretaciju prema vlastitom doživljaju.

Kolovoz
Galerija Lapidarij Sakralna izložba
Organizator: Društvo za poljepšavanje Omišlja

Posljednje objave iz kategorije
https://admin.omisalj.hr/plakat s fotografijom

Predavanje Korada Korlevića

https://admin.omisalj.hr/prikaz loga galerije

Izložbe 2024.